Založil Fresh krabičky. Lidem jde naproti se zdravou stravou.

Založil Fresh krabičky. Lidem jde naproti se zdravou stravou.

Založil Fresh krabičky. Lidem jde naproti se zdravou stravou.
Profesionální závodník ve fitness a podnikatel Filip Šteflovič loni ukončil svou soutěžní kariéru. Věnuje se naplno podnikání, své firmě se zdravou stravou Fresh krabičky, značce SF7 a působí i coby mentor, výživový poradce a trenér.
EVA BÁRTÍKOVÁ
Filip Šteflovič patří k české a slovenské špičce v kulturistice. Ze své závodní kariéry i ze své praxe trenéra a výživového poradce dobře ví, co dělá s tělem správná strava. Proto ve Vyškově založil firmu Fresh krabičky. Ta připravuje zákazníkům vyváženou zdravou stravu na celý den a zabalenou do krabiček ji rozváží vždy den předem. Krabičky obsahují snídani, oběd, večeři a dvě svačiny. „Naši zákazníci se tak nemusejí starat o nakupování ani vaření,“ říká Filip Šteflovič.
Podle něj hraje správná strava klíčovou roli pro dosažení úspěchu, ať už jde o redukci či udržení váhy, nebo o nabrání svalové hmoty. „Často vídám v posilovnách, že byť někteří pravidelně cvičí, jejich tělo stále není v takové kondici, v jaké by mohlo být díky správně nastavenému jídelníčku. Strava má na úspěchu podíl ze sedmdesáti procent,“ sdílí názor držitel mnoha medailí ve fitness.
ZAČÁTKY PODNIKÁNÍ K cestě za byznysem se zdravou stravou jej podnítily právě vlastní zkušenosti a situace klientů. „Prvních pár klientů mě oslovilo v době, kdy jsem je trénoval. Věděli, že si sám vařím, a požádali mě, zda bych jim mohl připravit stejnou stravu, jako připravuji pro sebe. Tak jsem začal,“ popisuje Šteflovič. Jeho strávníci prý brzy zjistili, že jim dobře nastavený jídelníček vyhovuje, což se začalo odrážet na jejich váze. To, že známý fitness trenér a mentor chystá některým klientům svého fitness studia krabičky, se po městě rychle rozkřiklo. Začali se na něj obracet další lidé. „Jak poptávka narůstala, stál jsem před rozhodnutím, zda s tím skončit, nebo v tom naopak začít podnikat,“ vzpomíná. Založil tedy první firmu, jejíž kuchyň sídlila ve vyškovském squash centru. Později se jeho tým přemístil do prostor vyškovského kina v Tyršově ulici a momentálně mají fresh krabičky novou kuchyň přímo na náměstí ve Vyškově. V nových prostorách a také s novým názvem firmy Fresh krabičky se už vše rozbíhalo daleko rychleji. „Pořídili jsme další rozvozové auto s chladicím prostorem, zprovoznili nové webové stránky, ke třem zaměstnancům přibrali brigádníky,“ shrnul profesionál Šteflovič, co firmě pomohlo s rozvojem a také ustát dobu covidu a zvyšujících se nákladů na energie.
VÝBĚR JÍDEL I DEZERTŮ Dnes jeho firma rozváží svá jídla do šesti měst. Vyškova, Prostějova, Rousínova, Slavkova u Brna, Hustopeči, Brna a do okolí těchto měst. Zákazníci si vybírají ze tří až pěti jídel na den a volí si podle tabulky danou hodnotu příjmu kalorií podle toho, zda chtějí váhu redukovat, udržet, či nabrat kvalitní svalovou hmotu.V menu bývají i koláče, buchty a dezerty. „Přestože naše jídla neobsahují cukr, jsou chutná. Jsou slazená stévií, proteinem a jinými sladidly bez kalorií. Nemají proto nadbytek kilojoulů, po nichž se přibírá. Jsou z kvalitních surovin, mají příjemný vzhled i chuť. Obsahují dostatek živočišné bílkoviny, z níž se buduje svalová hmota,“ objasňuje Šteflovič s tím, že jídla jejich firmy často sám jí.
Kromě firmy Fresh krabičky se fitness mistr věnuje i svému vlastnímu týmu SF7 Team pod Svazem kulturistiky a fitness České republiky. Aktuálně také působí jako trenér v Praze a Brně a rozvíjí a posouvá Fresh Krabičky směrem vpřed.
Podívat se můžete také na nové webové stránky 
www.freshkrabicky.cz a díky tomuto článku objednat s 10% SLEVOU --> CODE: CLANEKVYSKOV